Blog

Moeder van een puber
Den Burg, Texel
7 september 2019

Dilemma: Drugstest

 

Je telefoon gaat. Iemand vertelt je, dat er sterke vermoedens zijn, dat je dochter drugs gebruikt. Je dochter is al een aantal malen met personen gezien, waarvan bijna vast staat dat ze gebruiken, dan wel dealen. Chips! Waarom? 

Afkickkliniek

De afgelopen tijd heb je regelmatig samen gereisd met een moeder, waarvan haar kind op dat moment in een afkickkliniek zat. Je hoort haar nog zeggen “hoe harder ze roepen dat ze niet gebruiken, hoe alerter je moet zijn.”
Je wacht tot je man thuis komt en…

Lees meer

Partners van L!M!TS

Boodschap uitdragen

De samenwerking met partners is belangrijk om de boodschap van L!M!TS te verspreiden. De partners op Texel zijn heel divers en bevinden zich in de omgeving en leefwereld van jongeren. Denk hierbij aan horeca, scholen, evenementenorganisaties, gemeente en professionals in het werkveld.

Informeren

In de horeca, op evenementen en schoolfeesten is L!M!TS aanwezig met quizzen, enquêtes. We delen goodies uit, om met de bezoekers in contact te komen en het gesprek aan te gaan. Daarbij komt het ook regelmatig voor dat L!M!TS alcoholvrije cocktails serveert/verkoopt. Dit is een leuk en lekker alternatief. 
Op het voortgezet onderwijs is L!M!TS ook aanwezig tijdens diverse ouderavonden en andere bijeenkomsten om ouders te informeren. De ervaringsdeskundigen van L!M!TS geven gastlessen aan de leerlingen.

Groeien

De gemeente is op een andere manier een belangrijke samenwerkingspartner. Zij geeft L!M!TS de mogelijkheid om te groeien, door ons financieel te ondersteunen, maar ook door L!M!TS te promoten bij regionale bestuurlijke overleggen. In 2015 heeft L!M!TS grote bekendheid gekregen doordat wij aanwezig mochten zijn op de afscheidsreceptie van Burgemeester Giskes. Daar hebben we aan een groot publiek en de aanwezige pers kunnen laten zien wat we doen en wie we zijn. Ook in de jaren daarop zijn we betrokken geweest bij diverse recepties van de gemeente.

Inloggen